PAINI 1916-

Alkutaipaleen painijanimiä olivat Usko Silen, Onni Pellinen, Emil Teriö, Eino Haapanen, Vihtori Nieminen, Jaakko ja Paavo Aho, Otto Lähteinen, Lauri Bergren, Kalle Into, Eino Liikanen.

Eino Haapanen voitti Työläispainin maailmanmestaruuden 1930.

Vuonna 1931 perustettiin painijaosto. Tuon vuosikymmenen painijoita olivat mm. Arvo ja Paavo Haapanen, Arvi Reunanen, Onni Into, Veikko Laajakallio, Alpo Rantanen, Toivo Ranta ja monet muut.

Vuonna 1937 kävi Pontevan painijoita kilpailemassa Tallinnassa. Painijoukkueen muodostivat Väinö Vaahtera, Ari Reunanen, Arvo Haapanen, P. Leppänen, Veikko Laajakallio, Paavo Haapanen ja Viljo Leino.

 

1940-luvun loppupuolella alkoi uuden sukupolven esiintulo.

Aarno Seppälä oli nelinkertainen TUL:n mestari vapaapainissa, edustus Suomen MM-kisajoukkueessa, Suomi-Ruotsi maaotteluedustus 1951 sekä useita maan edustustehtäviä ympäri Eurooppaa. Helsingin olympiaedustus 1952 kariutui valitettavaan loukkaantumiseen.

 

Pauli Uitto oli vapaapainin TUL:n mestari vuosina 1957 ja 1964 sekä hopeaa vuonna 1956. Olympiakarsintojen kolmas vuonna 1956. TUL:n Uudenmaan piirin parhaaksi urheilijaksi hänet valittiin vuonna 1964.

 

Piirimestareita 50- ja 60-luvulla ovat olleet myös Aleks Turunen, Veikko Lillbacka, Kalevi Närvänen, Joskia Vanhanen, Aarno ja Arvo Hämäläinen, Aleksanteri ja Niilo Jokela.

 

Vuoden 1966 jälkeisissä seuran historiikeissa ei löydy mainintoja painitoiminnasta.